Novi Sad
13.01.2012.
17:58 > 13:48
Komunalni policajci moći će da naplate mandatne kazne u iznosu od 5.000 dinara građanima koji prljaju spomenike u gradu, a ta kazna pred prekršajnim sudijom može da dostigne i 75.000 dinara.
  • seljak

    24.01.2012 13:46
    @kazne...
    Da li ce onaj vajni "umetnik" platiti kaznu sto
    je gradjanina sveta,velikog naucnika i coveka,srbina M.I.Pupina prikazao na podrugljiv,omalovazavajuci nacin?

    Nadam se da ce doci vreme da se M.I.Pupinu oduzimo dostojanstveno, sa merom i postovanjem.

  • sugradjanka

    16.01.2012 09:28
    selektivno
    zasto spomenik Laza Kostic, sa merom, elegantan, najlepsi u gradu, jedini nije osvetljen?
  • 14.01.2012 10:56
    Jest.. mora neko redovno da menja sijalice i podmazuje cincilator na spomenicima
  • Gajo

    14.01.2012 10:05
    A odgovornost za naruživanje grada spomenicima?
    Navešću samo primer one nesrećne balerine zakačene za panj. Niti je materijal adekvatan (aranđelovački mermer je porozan i potamneće za godinu - dve, a takve se figure inače rade u bronzi), niti je dobro postavljen da se može sagledati (što je možda i dobro), postament je u potpunoj disproporciji sa figurom, anatomija i proporcije balerine su u potpunosti promašeni čak i u stilizaciji, ni najmanja portretna sličnost (s obzirom da se radi o konkretnoj osobi) uopšte ne postoji, umesto tananih baletskih šaka ova ima bokserske rukavice, kompozicija u kojoj se balerina glavom spaja sa predimenzioniranim panjem je diletantsko rešavanje statike figure u pokretu, a nikako umetnički izraz... Mogao bih sada napisati traktate o Pupinu, Jaši i onoj "raketi" u Dunavskom parku, ali i ovo je dovoljno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna